Vajon melyik növényüket hívták korábban szerelemalmának?

Fotó: ingreen.hu

Félmázsa paradicsom egy négyzetméteren, avagy Paradicsom-projekt a kiskertekben – címmel tartott előadást Lehoczkiné Megyik Erika mezőgazdász, hobbi kertész, valamint a paradicsomok nagy szerelmetese szombat délelőtt a Munkácsy Emlékházban.

Lehoczkiné Megyik Erika saját paradicsomtermesztő specialitásáról mesélt az Omaszta kúriában. Elmondta, márciusban a kivisdobozaiba 30–30 magot ültet el, majd a kis növényeket áprilisban tejfölösdobozokba tűzdeli át. A következő hónapban, a fagyosszenteket követően a palántákat 10 literes vödrökbe ülteti. 

– A termesztéshez egy általam kidolgozott földkeveréket használok: három liter vakondtúrás földet, két liter érett marhatrágyát és egy liter bolti általános virágföldet, mindezt összekeverem egy lavorban – tette hozzá. – A palánták optimális körülmények között két-két és fél méter magasra nőnek. Egy palántán két-három főág és néhány hónaljhajtás nevelkedik, amit nem szabad lekacsolni. Egy palántán 15-20 fürt is növekedhet, és egy fürt körülbelül 30-35 deka súlyú.

Hozzátette, a 10 vödör egymás mellett egy négyzetméteren simán elfér. A vödrök fölé, méretükhöz megfelelően, egy két méter magas, növényfuttatóval ellátott masszív állványzatot készít. UV-riadó esetén a piros növények termesztése csak dupla raschel hálós árnyékolással lehetséges.

Időközben Erika óvodákban, iskolákban is elkezdte népszerűsíteni a módszerét, amely nagy népszerűségnek örvend a gyermekek körében. Nem mellesleg a kertlap.hu szerint régebben szerelemalmának is hívták a paradicsomot.

Forrás: behir.hu

https://behir.hu/vajon-melyik-novenyuket-hivtak-korabban-szerelemalmanak