Üzemet épít Gyöngyösön egy tajvani beruházó

Kerékpár. - A kép illusztráció. - A kép forrása: hg.hu

A Giant Global Group 15 milliárd forintos beruházással kerékpárgyártó üzemet épít Gyöngyösön – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán, Budapesten, a tajvani cég beruházásáról szóló sajtótájékoztatón.

Magyar Levente tájékoztatása szerint az új üzemben évente 1 millió kerékpár készülhet. Hangsúlyozta, hogy a csaknem fél évszázada alapított cég befektetése a magyar munkaerő iránti nemzetközi bizalmat jelzi. A Giant előtt az idén már több ázsiai vállalat választotta Magyarországot, tavaly pedig minden eddiginél több, csaknem száz befektető érkezett a szomszédos kontinensről több száz új munkahelyet teremtve, és csaknem 4 milliárd euróval gyarapítva a magyar ipari kapacitást – jegyezte meg az államtitkár. „A csaknem fél évszázada alapított cég befektetése a magyar munkaerő iránti nemzetközi bizalmat jelzi.” Magyar Levente hangoztatta, hogy az új gyöngyösi üzem nem csupán gazdasági hatásai miatt jelentős, hanem azért is, mert a kerékpározás terjedéséhez és a kerékpárutak kihasználásához hozzájárulva az életmódváltást támogatja. Ebben a folyamatban – hasonlóan más országokhoz – az állami tisztviselőknek is példát kell mutatniuk – tette hozzá. Bonnie Tu, a Giant Global Group elnöke hangsúlyozta, hogy Európa nem csupán a kerékpáros közlekedés bölcsője, hanem egyúttal a kerékpárok legfontosabb piaca. Magyarország a kontinens központjában fekszik, rendelkezik a termeléshez szükséges ipari alapokkal és képességekkel, a gyárat befogadó Gyöngyöst pedig a közlekedési kapcsolatai teszik alkalmassá a beruházásra – magyarázta. Az új üzem termékei Kelet-Európa országaiba kerülnek – közölte vállalat vezetője. (Forrás: MTI-fidesz.hu)

Dr. Ördög István, Gyöngyös város Önkormányzatának képviselője, a Kisgazda Polgári Egyesület Heves Megyei Szervezetének az elnöke: nekünk, Gyöngyösön élő polgároknak nagyon fontos a munkahelyteremtés. A városban nagyon sok tehetséges fiatal fejezi be az általános- és középiskolai tanulmányait. Nekik újabb lehetőség a mechanikai műszerész szakma és a kerékpár-összeszerelés szakmai fogásainak az elsajátítása. Meggyőződésem, hogy a Gyöngyösön készülő kerékpároknak rendkívül jó piaca lesz mind belföldön, mind pedig külföldön. A Kisgazda Polgári Egyesület továbbra is minden lehetőséget megragad annak érdekében, hogy bővüljön Heves megye munkaerő-piaci választéka. (KPE) (A képen Dr. Ördög István, Gyöngyös város önkormányzati képviselője, a Kisgazda Polgári Egyesület Heves Megyei Szervezetének az elnöke látható. A kép forrása: www.kpe.hu)