Ütésálló lett a magyar gazdaság

Fotó: Kovács Tamás, MTI

Szerdán derült ki, hogy a magyar gazdasági növekedés a rendszerváltás óta nem volt akkora, mint az idei harmadik negyedévben. A miniszterelnök a Kossuth Rádióban azt mondta: a kormány a tehetségre és a szorgalomra építette gazdaságpolitikáját.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában emlékeztetett: 2010 előtt egy legyengült, kiszolgáltatott ország volt Magyarország, az elmúlt nyolc év alatt azonban ez megváltozott.

A kormányfő úgy fogalmazott: a kormány a tehetségre és a szorgalomra építette a gazdaságpolitikáját. Ezt a magyar modellt sokan támadták, de az emberek hittek benne, mellé álltak és ez döntő volt.

Vérfrissítés kell az Európai Parlamentben

Vérfrissítésre van szükség az Európai Parlamentben – jelentette ki Orbán Viktor.

„Látom rajtuk a ciklus végi fáradtság jeleit, de a jövő évi EP-választás után lesznek új képviselők, és szerintem javulni fog a demokrácia minősége” – fogalmazott a miniszterelnök.

Az úgynevezett migránsvízum kérdésében Orbán Viktor azt mondta: „elég vicces”, hogy egy ügyben addig kell újra és újra szavazni, amíg a bürokraták szerint helyes eredmény meg nem születik.

Feltette ugyanakkor a kérdést, hogy miért tűrik el ezt az EP-képviselők, akiktől az emberek azt várják, hogy álljanak ki az őket odaküldők érdekei mellett.

(hirado.hu, m1, Kossuth Rádió)