Ünnepi levelet írt Orbán Viktor

Fotó: Orbán Viktor via Facebook

A miniszterelnök levélben küldte el jókívánságait Andrej Plenkovic horvát kormányfőnek a Horvát Köztársaság nemzeti ünnepe, a horvát államiság napja alkalmából – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

 „A nemzeti szuverenitás számunkra itt, Közép-Európában az egyik legfontosabb érték. Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország az elsők között biztosította feltétel nélküli támogatásáról Horvátország ezirányú törekvéseit, és szintén az elsők között ismerte el az ország függetlenségét” – idézte fel levelében Orbán Viktor.

Hozzátette: Horvátország schengeni csatlakozása hazánk és Közép-Európa számára is egy jelentős, közös történelmi siker. Az európai közösség belső határainak megszűnése számos új lehetőséget teremt kapcsolataink fejlesztésében mind a gazdasági együttműködés, mind polgáraink mindennapi életének vonatkozásában.

Orbán Viktor ugyanakkor rámutatott: a külső schengeni határok megvédése közös felelősséggel is jár. „A déli határvonal védelmében immár szomszédos schengeni tagországokként kell helyt állnunk, és biztosítom, hogy ehhez kormányom kész minden támogatást megadni Horvátország számára” – zárta ünnepi levelét a magyar miniszterelnök.

Forrás: infostart.hu, MTI

https://infostart.hu/belfold/2023/05/30/unnepi-levelet-irt-orban-viktor