Ukrajnában, Horvátországban és Romániában is lassul a járvány

Ukrajnában hétfőre tovább lassult a járvány terjedése, kevesebb mint 2800, az előző napinál több mint 2300-zal kevesebb új koronavírusos beteget jegyeztek fel, az elhunytak és a kórházba szállítottak száma is a korábbiaknál jóval alacsonyabb volt. Dmitro Kuleba külügyminiszter közölte, hogy Ukrajnában a külföldi diplomatákat a viszonosság elve alapján fogják beoltani koronavírus ellen, vagyis, ha az ukrán diplomaták valamely országban megkapják a védőoltást, annak az országnak a diplomatáit Ukrajnában is beoltják.

Horvátországban is leszálló ágban van a koronavírus-járvány harmadik hulláma, ám még okozhat meglepetéseket a fertőzöttek számának alakulásában – jelentette ki Krunoslav Capak, az ország közegészségügyi intézetének vezetője.

Romániában a járvány tavaly őszi második hullámának kezdete óta először fordult elő hétfőn, hogy

1000-nél kevesebb új fertőzést diagnosztizáltak egy nap alatt. Így az ortodox húsvét, és a május elsejei tengerparti idegenforgalmi szezonnyitás idején országszerte – korlátozott kapacitással – megnyithattak a vendéglátóhelyek, színházak és rendezvénytermek.

MTI