Újból lehet kacsa- és libahúst szállítani Kínába

A kép forrása: hungerit.hu

A Kínai Vámhivatal a napokban arról tájékoztatta a magyar felet, hogy ismét engedélyezi a kacsa- és libahústermékek Magyarországról történő behozatalát, amely 2015 óta a hazai madárinfluenza-járvány miatt bevezetett tilalom miatt nem volt lehetséges.

A kép forrása: hu.despositphotos.com – Jó étvágyat mindenkinek!

A korlátozás feloldásával a korábban Kínába történő kiszállítására engedélyezett három hazai létesítmény kezdheti meg kacsa- és libahús exportját. A most elért áttöréssel újabb jelentkező baromfihús-előállító üzemek számára is megnyílt a lehetőség a Kínába történő exportra. (Forrás: AM Sajtóiroda)

A Polgári Kisgazdák nagy örömmel üdvözlik a kiváló minőségű magyar víziszárnyas készítmények előtt – a kínai piac újbóli megnyílását.

A kép forrása: konzerv.arukereso.hu

Sajnos, a néhány évvel ezelőtt bekövetkezett madár-influenza járvány következményeit a baromfi-ágazat csak nagyon lassan, és nagyon sok áldozatos munka árán képes kiheverni. Meg kell ismételnünk Dr. Németh Antal professzor Úr, korábbi országos fő-állatorvos, a Polgári Kisgazdák állategészségügyi szakértőjének az intelmét: a legkisebb járvány-gyanú esetén is mozgósítani kell a veszélyeztetett régiókban az állami állategészségügyi szolgálatot kisegíteni képes magán-állatorvosi praxisokat. Ezzel súlyos gazdasági károkat és még nagyobb export-veszteségeket tudunk elkerülni. (KPE)