Újabb művészi siker Egerben

Szíki Károly színművész a magyar szépirodalom remekeit mutatja be, a magyar kultúra evangéliumát hirdeti. - A kép forrása: eger.hu


   Örömmel adok hírt az egri és az ország minden kisgazdája részére, hogy régi, nagyon értékes és kedves kisgazda társunk, Szíki Károly kiváló színművész újabb dupla CD korongja jelent meg, amelyen a nagyszerű költő és publicista, Ady  Endre halálának 100. évfordulója alkalmából e kimagasló irodalmi alkotó műveiből egy színvonalas válogatást ad elő. (Dr. Ördög István, a Kisgazda Polgári Egyesület Heves Megyei Szervezetének az elnöke)

 

A „Szabadság elveszített birodalma és Párizs az én Bakonyom” – címmel kettős CD-t jelentetett meg az egri színművész  Ady Endre halálának 100. évfordulójára. Ehhez kapcsolódóan olyan irodalmi esteket tervez, melyeken a pódiumon előadott Ady versek keretén belül bemutatja a hanghordozót is. A CD-lemez egyrészt a kurucok bőrébe bújt lázadót jeleníti meg, másrészt pedig a Párizsban született verseket, melyekben nem csak a szerelemhez, de a hazához, a magyarsághoz fűződő elvághatatlan kötelékéről vall. (Forrás: Heti Hang Szóró – Hangosan mindenről, ami nekünk fontos)