Újabb mobilGAZDA funkció bevezetését kezdte el a Kincstár

Fotó 123rf

Az egységes kérelem előzetes ellenőrzése során több, mint 6000 parcella tekintetében értesítette a Magyar Államkincstár az ügyfeleket, hogy a nagyfelbontású űrfelvétel idősorok elemzésével vizsgálva az általuk megadott információkhoz képest potenciális eltérést mutatnak egyes táblák a növénykultúra tekintetében.

Az idősoros elemzés későbbi vizsgálatánál több esetben azt tapasztalta a Kincstár, hogy a hasznosításban jelentkező ellentmondás továbbra is fennáll a parcellák egy részén.

Ennek feloldására a mobilGAZDA alkalmazásban a „Fényképkészítés kifizető ügynökségi kérésre” nevű  menüpontban a Kincstár fotózási feladatra kér fel egyes ügyfeleket. Az érintett ügyfelek részére tájékoztató levelet küldtünk az elektronikus tárhelyükre vagy postai úton, illetve amennyiben már rendelkeznek letöltött mobilGAZDA alkalmazással, akkor a feladat azonnal megjelenik a saját mobilGAZDA fiókjukban.

A fényképkészítéshez az alábbi linken található oktatóvideó nyújt segítséget, továbbá az alkalmazás „Súgó és Támogatás” menüpontjában is hasznos tanácsokat olvashatnak felhasználóink.

Figyelem! Amennyiben cég kapott ezzel kapcsolatban értesítést a Kincstártól, abban az esetben a benyújtás nem tér el a megszokott, ENTER felületen történő benyújtástól: egy, az ügyfél-nyilvántartási rendszerben rögzített meghatalmazott regisztráció és bejelentkezés után tudja kiválasztani a képviselt céget, ezután megjelenik az elvégzendő fényképezési feladat, melyet a meghatalmazott KAÜ azonosítást követően tud benyújtani.

A kért feladatok elvégzése nem kötelező, annak elmaradása nem jár jogkövetkezménnyel az ügyfél számára, ebben az esetben a tényállás tisztázása érdekében a Kincstár további adminisztratív, illetve esetlegesen helyszíni ellenőrzést folytat le. A kért feladatok elvégzése azonban az ellenőrzések gyorsabb lezárását és ezáltal az ügyintézés felgyorsítását eredményezheti.

Forrás: mvh.allamkincstar.gov.hu