Újabb lőfegyveres gyilkosság történt Újvidéken

Fotó Marko Djurica, Reuters

Újabb lőfegyverrel elkövetett gyilkosság történt a szerbiai Újvidéken. Szerdán még a késő esti órákban is rendőrautókkal és páncélkocsival tartották lezárva azt a területet, ahol alig egy héttel a tragikus iskolai lövöldözést és a mladenovaci tömeggyilkosságot követően újabb vérontás történt – számolt be az M1 Híradója.

Sajtóbeszámolók szerint egy 34 éves férfi 26 éves volt barátnőjét lőtte le, majd önmagával is végzett. A nő a helyszínen életét vesztette, nem sokkal később pedig a férfi is meghalt. Nem hivatalos információk szerint az elkövetőt távoltartásra kötelezték a nővel szemben.

A fiatalember pisztollyal lépett be a szépségszalonba, ahol a nő dolgozott, majd négy lövést adott le volt barátnőjére. Az M1 Híradó információi szerint a férfi egy fegyverkereskedésben dolgozott,

a pisztolyt, amellyel a nő és a saját életét is kioltotta, feltehetően onnan lopta el.

Már háromezer illegálisan tartott fegyvert, lőszert és kézigránátot adtak le az emberek Szerbiában.

Hétfőn indult az egy hónapos akció, ez idő alatt büntetés nélkül bárki leadhatja az illegálisan otthon tartott fegyverét. A szigorításokat a múlt heti tömeglövöldözések után rendelték el.

Aleksandar Vucic szerb elnök közben azt is bejelentette, hogy május 26-án tömeggyűlést tartanak Belgrádban, amelynek a társadalmi béke helyreállítása a célja.

A szerb köztársasági elnök elmondta, hogy több mint egymillió lőszert gyűjtenek be, emellett a fegyvertartási törvényeket is szigorítják.

„Több mint egymillió lőszert fogunk begyűjteni, ezzel sokak életét megóvjuk. Közben a parlamentben szigorítjuk a fegyvertartási törvényeket is. A meghirdetett egy hónap türelmi idő után a rendőrök minden illegális fegyvertartóra lecsapnak. Ha úgy gondolják, hogy akár három darab be nem jelentett lőszer miatt érdemes öt, tíz, vagy akár tizenöt évet ülni, semmi gond, csak csinálják” – szögezte le Vucic.

Forrás: hirado.hu