Újabb fejlesztések Hajdú-Biharban

A kép forrása: dehir.hu

Csaknem 50 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett Hajdú-Bihar megyébe, melyből az egyik legtöbb, összesen 47 pályázat éppen az épületenergetikai felújításokat célozta. A megyében több mint 5,4 milliárd forint összeg értékben végeznek épületenergetikai felújításokat, ebből az összegből 3,9 milliárd kifizetése már meg is történt – derült ki Pajna Zoltánnak, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnökének köszöntőjéből, melyet a „Komplex energetikai fejlesztések Téglás város intézményeinek épületein” című projekt megvalósulásának ünnepélyes átadásán mondott.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke. – A kép forrása: haon.hu

Pajna Zoltán reményei szerint: 6 százalékos teljesítménykerettel újabb forrásokat tudnak bevonni a megyébe, s azt elsősorban gazdaságfejlesztésre fordítanák. A kormányzati támogatáson kívül, várhatóan március-április környékén 480 millió forintnyi keretet írnak ki bölcsődei férőhelyek bővítésére. Mint azt kérdésünkre elmondta, ez az összeg mintegy 100 bölcsődei férőhely bővítésére lesz elegendő Hajdú-Biharban. – Bízunk benne, hogy egyre több önkormányzat fog ezzel a lehetőséggel élni – fűzte hozzá. A megyei közgyűlés elnöke a téglási beruházás kapcsán elmondta, az önkormányzatok szempontjából nagy öröm, hogy azt az összeget, amit az energetikai fejlesztésnek köszönhetően megspórolnak, más fontos dolgokra fordíthatják. (Forrás: haon.hu/PÁTZ)

Balról Losonczi János, a Kisgazda Polgári Egyesület Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének az elnöke, jobbról Dr. Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő, az Országgyűlés korelnöke, a Kisgazda Polgári Egyesület országos elnöke. – A kép forrása: kpe.hu

Losonczi János, a Kisgazda Polgári Egyesület Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének az elnöke: a negyedik Orbán-kormány is példamutató fejlesztéspolitikát folytat. Hajdú-Biharban ennek két nagyon fontos pillére van. Az egyik az energetikai fejlesztések, a másik a bölcsődei és óvodai fejlesztések. Nekünk, hajdú-bihari Polgári Kisgazdáknak változatlanul fontos a most az életüket kezdő unokák színvonalas bölcsődei és óvodai elhelyezése, valamint a gyermekek készségfejlesztése, és hat esztendős korra a stabil iskolaérettség elérése. Mi, Polgári Kisgazdák továbbra is nagy örömmel támogatjuk a Fidesz-KDNP ez irányba ható gazdaságpolitikáját. Ugyanakkor arra szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy az elért sikerek nem maguktól jöttek, csak úgy, hanem azok társadalmi összefogás és szorgalmas, valamint kitartó munka eredményei. 2019. május 26-ka, vasárnap lesz az a nap, amikor ezeket az eredményeket meg kell védenünk a szavazófülkék magányában. Ezen a napon döntünk ugyanis arról, hogy kiket küldünk az Európai Parlamentbe Magyarországról. Tisztában kell lennünk azzal, hogy az összevissza hangoskodó, felelőtlenül viselkedő ellenzéki jelöltekre nem bízhatjuk rá Magyarország jövőjét. A Polgári Kisgazdák arra kérnek mindenkit, hogy már most jelöljék be az otthoni naptárba a május 26-át, és menjenek el szavazni, valamint a szavazatukkal támogassák a Fidesz-KDNP listáját. (KPE)