Újabb „bal-lib” erőlködés

Gondban van a Soros úr. Töpreng. Vajon mi lesz, ha mégse fognak győzni a bevándorláspártiak májusban. Soros György idővel rá fog jönni, hogy a hazugságok mégsem tarthatók fenn az idők végezetéig. - A kép forrása: toprengoblog.blog.hu

Az Európai Parlament támogatja az uniós kifizetések jogállamisági feltételekhez kötését

Megszavazta az Európai Parlament (EP) csütörtökön azon tervezett mechanizmusnak a létrehozását, amelynek keretében bizonyos, például jogállamisági feltételekhez kötnék az Európai Unió tagállamainak megítélt közösségi források kifizetését a 2021-2027 közötti költségvetési ciklusban.

 A mechanizmus keretében felfüggeszthetnék, csökkenthetnék a jogállamisági elveket súlyosan megsértő, vagy például az uniós pénzeket érintő csalások és korrupció, illetve az adócsalások ellen nem elég hatékonyan fellépő országoknak szánt EU-s forrásokat, a hiányosságok jellegével és súlyosságával arányos módon. Ilyen határozatra a tervek szerint az Európai Bizottság tehetne javaslatot egy független szakértői testülettel való egyeztetést követően, elfogadásáról pedig a két társjogalkotó szerv, az Európai Parlament és a tagállamok kormányait tömörítő tanács döntene. A hvg.hu hozzáteszi: a Fidesz-KDNP EP-képviselői nemmel voksoltak a szavazáson. A Fidesz-KDNP európai képviselőcsoportjának tegnapi közleménye szerint „elfogadhatatlan, hogy az EP bevándorláspárti többsége újabb durva politikai nyomásgyakorlási eszközt vezetne be a Soros-tervet elutasító, bevándorlásellenes tagállamok polgáraival szemben”. A szocialista Ujhelyi István csütörtökön úgy fogalmazott: „Beismerő vallomással ér fel, hogy a Fidesz képviselői saját konzervatív, kereszténydemokrata pártcsaládjuk értékeit is megtagadva leszavazták a széles politikai támogatással bíró javaslatot a nyíltan szélsőséges, Európa-ellenes erőkkel egyetértésben.” A DK-s Gréczy Zsolt budapesti sajtótájékoztatóján az EP döntését úgy kommentálta: egy ilyen javaslatot „csak azok a bűnözők nem szavaznak meg, akik el akarják lopni az uniós pénzeket”. Judith Sargentini zöldpárti EP-képviselő fontosnak nevezte az új eszköz létrehozását, mondván, hogy nem szabad továbbra is tétlenül nézni a folyamatokat bizonyos tagállamokban, például Magyarországon. (Forrás: MTI; hvg.hu)