Újabb agrárfejlesztési források jutnak Szabolcsba

Fotó Shutterstock

Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő jelöltje arra hívta fel figyelmünket, hogy mintegy 120 milliárd forint többletforrás jut Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a vidékfejlesztési támogatásokból.

Szabolcs – Szatmár – Bereg megyében újabb állattartó telepek, takarmánykeverők, melegházak, élelmiszeripari beruházások jöhetnek létre, újulhatnak meg – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Napkoron, a Szövetségben a magyar mezőgazdaságért címmel megrendezett gazdafórum előtt tartott sajtótájékoztatón. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye az ország egyik legjelentősebb mezőgazdasági területe. Napkor községben mintegy 500 őstermelő gazdálkodik. A földművesek komoly eredményeket értek el a gyümölcstermesztésben: a szabolcsi alma és szilva mára fogalommá vált a hazai vásárlók számára – hangsúlyozta a földművelésügyi miniszter. E mellett az elmúlt időszakban a dinnye és zöldség ágazat is jelentős fejlődésen ment keresztül, akárcsak az állattenyésztés, amelynek jövedelmezősége nő, a gazdák ennek nagy részét visszaforgatják a termelőeszközökbe és ezzel további fejlesztéseket alapoznak meg. Fazekas Sándor elmondta: a megye mezőgazdasága egyre versenyképesebb, ehhez kapcsolódik a kormány azon döntése, amelyet a dohánytermesztők támogatásáról hozott. A miniszter a megye sikerének nevezte, hogy az országos szinten mintegy 62 ezer vidékfejlesztési támogatás közel ötödét a megye gazdálkodói, földművesei, családi vállalkozói adták be. Kiemelte, hogy a Földművelésügyi Minisztérium mintegy 85 millió forint értékű támogatásával időjárás-előrejelző radarállomás újult meg Napkoron, a teljes beruházás több mint 150 millió forintba került. Ezzel párhuzamosan idén a megyében is komoly fejlesztésekre kerül sor az országos jégkár-elhárító-rendszerrel kapcsolatosan, amelyet a Vidékfejlesztési Programból finanszíroznak. A Szabolcs-Szatmár megyei gazdálkodók szempontjából rendkívül fontos a jégkár-elhárítás, hiszen az elmúlt években számos komoly kárt okozó jégverést szenvedtek el a gazdák és a lakosság. (Forrás: FM Sajtóiroda, kormany.hu)

A Polgári Kisgazdák az észak-keleti térség gazdasági felemelkedésén túlmenően elkötelezettek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye déli részén elterülő 6-os számú választókerület következetes fejlesztésében. Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő 1998 óta végzi azt a lelkiismeretes parlamenti munkát, amely folyamatosan növeli az itt élő emberek gazdasági lehetőségeit, az új munkahelyek létesítésével, az energiatakarékosabb intézmény-fenntartás műszaki beruházásaival, továbbá a közterületek és közintézmények egyre szebbé és használhatóbbá tételével. 2018. április 8-án a bölcs választói döntés: FOLYTASSA DR. SIMON MIKLÓS!