Új törvények várhatóak ősszel az agráriumra vonatkozóan

Szakértőnk, Dr. Bakos Zoltán a törvényekről honlapunkon további tájékoztatást ad. (KPE)

Az Országgyűlés 2021. őszi törvényalkotási programjában több agrártárgyú törvény tárgyalása is várható. Több ágazatot is érinteni fognak a változások.

Ezekről a törvényekről van szó:

  • Törvényjavaslat az agrártermékek eredetvédelméről – a cél egy egységes keretrendszer kialakítása a mezőgazdasági termékek és élelmiszerek, a borászati termékek, a szeszesitalok és ízesített borászati termékek eredetmegjelölése és földrajzi jelzéseit illetően.
  • Az erdőbirtokossági társulatok szabályozásának módosítása – cél: az erdőbirtokossági társulat, mint jogi személy létesítése, működése és megszüntetése esetében szükséges rendelkezések meghatározása.
  • Módosítások az „agrársalátában”: támogatásokkal kapcsolatos változások, élelmiszerláncról és hatósági felügyeletről szóló törvény módosítása, időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló törvény módosítása, földmérési törvény módosítása, halgazdálkodási törvény módosítása, öntözéses gazdálkodásról szóló törvény módosítása, szőlészetről és borászatról szóló törvény módosítása.

Forrás: agroinform.hu