Új Szó: A szlovák államfő megvétózta a himnusztörvényt

Kilencezer szlovákiai magyar egyszerre énekli a Magyar Himnuszt a Dunaszerdahelyi Atlétikai Stadionban. - A kép forrása. sportfaktor.hu

A Polgári Kisgazdák nagy figyelemmel kísérték a Szlovákiában elfogadott himnusz-törvény további sorsát. Amint az várható volt a dunaszerdahelyi közönség egy pillanatra sem hagyta magát megfélemlíteni. A törvény kihirdetése után is zengett a Magyar Himnusz a Dunaszerdahelyi Atlétikai Club (DAC) stadionjának a lelátóiról. Különösen fájlaljuk ezt a törvényt azért, mert szívünkön viseljük a két nép, a magyar és a szlovák nép sok száz éves együttélésének a barátságban és egyetértésben történő folytatását. (KPE)

 Andrej Kiska Szlovákia államfője. – A kép forrása: hirek.sk

Andrej Kiska szlovák köztársasági elnök megvétózta az állami jelképekről szóló törvényt, ismertebb nevén a himnusztörvényt, azaz újra tárgyalásra visszaküldte a pozsonyi Parlamentnek – adja hírül az Új Szó. „A törvény meghatározását a jogbiztonság és ezáltal a jogállamiság elveivel összeegyeztethetetlennek tartjuk” – áll a köztársasági elnöki iroda indoklásában. (Forrás: ujszo.com; origo.hu; MTI)