Új minisztériumot hoz létre a kormány

Fotó Árpád Földházi Photography

Navracsics Tibor jelenlegi területfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter jövőre új, önálló minisztériumot kap. Az új tárca neve Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium, és a létrehozásával járó átszervezés leginkább Gulyás Gergely minisztériumát érinti majd.

Az indoklás szerint az eddig önálló munkaszervezettel nem rendelkező területfejlesztési miniszter jogi és szakmai mozgástere az önálló minisztérium létrehozásával nagyságrendileg bővül.

Navracsics Tibor korábban már bejelentette, hogy tárgyalnak Orbán Viktorral egy új minisztérium létrehozásáról, amelynek ő lenne a vezetője. Ezt legutóbb október elején az atv.hu-nak is megerősítette.

Az új tárca létrehozásával járó átszervezés leginkább Gulyás Gergely minisztériumát érinti majd.

A most benyújtott tervezet szerint a területfejlesztésért és az uniós forrásokért felelős Navracsicshoz kerül a Miniszterelnökségről a közigazgatási portfólió, míg Gulyás Gergely tárcája a jövőben tisztán politikai feladatokat látna el. Az új minisztérium a Miniszterelnökség szervezetéből történő kiválással jön létre.

Nem ez lesz az első Navracsics-féle közigazgatási tárca. A politikus ugyanis a 2010-es Orbán-kormányban miniszterelnök-helyettesként és igazságügy-miniszterként többek között a közigazgatásért is felelt. A 2010 és 2014 közötti ciklusban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetésével felelt a területért.

Októberben a miniszter azt nyilatkozta az atv.hu-nak, hogy az EU-s forrásokkal kapcsolatos hatásköreit nem érinti a tervezett átalakítás – olvasható a Mandiner.hu-n.

Forrás: hirado.hu