Új elefántház a Szegedi Vadasparkban

Fotó: MTI

Félmilliárdból épült új elefántház a Szegedi Vadasparkban, de nemcsak az elefántoknak, hanem más állatoknak is otthont ad ez az új létesítmény.

 

Vasárnap átadták a Szegedi Vadaspark történetének eddigi legnagyobb, 480 millió forintos beruházással, uniós támogatással felépült elefántházát, amely öt állat tartására alkalmas. Itt lakhat majd a közelmúltban érkezett három elefánt is, az Osna-brücki Állatkertből szállított tízéves hímek, Shah Rukh és Shanti, és a Hannoverből jött ötéves Taru. Hideg időben az elefántokat a hatméteres belmagasságú belső kifutóban láthatják a vendégek, az épülethez pedig az ország legnagyobb 7 ezer négyzetméteres elefántkifutója kapcsolódik. A tervek szerint később elefánttehenek is érkeznek a Tisza-parti városba, és az állatkert a tenyésztési programba is bekapcsolódik. Az elefántházban szarvcsőrű madarak és ázsiai kiskarmú vidrák is várják majd a látogatókat. (Forrás: szeretlekmagyarország.hu).

Vincze László, a Kisgazda Polgári Egyesület Csongrád Megyei Szervezetének az elnöke és az Országos Elnökség tagja, valamint Kohári Nándor a Kisgazda Polgári Egyesület Szegedi Városi Szervezetének az elnöke: pedagógusként pontosan tudjuk, hogy a gyermekek nevelése és oktatása az élményeken keresztül a leghatékonyabb. Bizonyára nagyon fontos a biológiai sokféleség megőrzése, és ebből Magyarország is kiveszi a részét, hiszen állatkertjeink a Föld nagyon sok állatfajának a génállományát őrzik és ápolják. Ennek a munkának fontos része a Szegedi Vadaspark most induló elefánttenyésztési programja is. Pedagógus szemmel azonban mégis-csak az a legfontosabb, hogy egy vadasparkban megtartott biológiaóra után érdeklődő és örömtől csillogó szempárok tekintenek a tanárra. (KPE)