Új autót is kap a lajosmizsei orvosi ügyelet

Fotó: Policecars

Egyhangúan támogatta Lajosmizse képviselő-­testülete a város Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociá­lis Intézményének fejlesztését. Klímarendszerrel gazdagodik az egészségház három orvosi rendelője, valamint a fizioterápia-részlege.

A beruházás összköltsége 1,26 millió forint, melynek finanszírozása önkormányzati forrásból történik majd. A testület továbbá támogatta az intézmény ügyeleti gépjárműcseréjét is. Mivel egy ügyeleti járműnek üzembiztosnak kell lennie állandó készenlét mellett, mindenképpen indokolt egy 16 éves gépkocsinak a lecserélése. Az egészségház régi gépkocsiját a tanyagondnoki szolgálat kapja, melynek bevezetését illetően szintén támogató, elvi döntést hozott a képviselő-­testület. A tanyagondnoki szolgálat kiegészítené azokat a szolgáltatásokat, melyeket az egészségház biztosít a lajosmizsei lakosok részére. A külterületi részen, egy négyszáz fős területi egységen működik majd. Az intézmény azt a területet jelölte ki, mely jelenleg a legmostohább az ellátás tekintetében: a Mizsei-rész Tábor­falvi- és Pusztavacsi-határig terjedő területét. A szolgálat előreláthatólag az év második felében kezdheti majd meg a működését. (Forrás: baon.hu)

Kalmár Pál, a Kisgazda Polgári Egyesület Bács-Kiskun Megyei Szervezetének az elnöke, Solt város polgármestere: a Polgári Kisgazdák alapvetően fontosnak tartják a kistelepülések, és ezen belül a tanyavilág színvonalas egészségügyi ellátását. Ehhez nélkülözhetetlen egy korszerűen felszerelt területenkénti központi orvosi rendelő, valamint ehhez kapcsolva egy üzembiztos gépkocsi az orvosi ügyelet számára. A Bács –Kiskun megyében élő Polgári Kisgazdák arra hívják fel mindenki figyelmét, hogy a híresztelések ellenére a magyar vidék, ha küzdelmes munka és folyamatos odafigyelés árán is, de folyamatos és egyre gyorsuló ütemben fejlődik. (KPE)