Udvardi Erzsébet kiállítás a Bibliamúzeumban

Néhány éve már szót ejtettem a Budapesten, a Ráday utca 28. alatt található Bibliamúzeumról, ahová mindig érdemes betérni.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, néhány felelőtlen suhanc “jóvoltából” az épület halálos áldozatot is követelve leégett,az  átépítés folyik, talán 2022 őszére el is készül.

Így most ideiglenes helyen, a Ráday utca 18. szám alatt kapott otthont a Bibliamúzeum /bejárat az Erkel utca felől/ a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény falai között.

Mindez nem akadályozta meg  Tímár Gabriella igazgatónőt, hogy advent idején  két teremben Udvardi Erzsébet festőművész válogatott műveiből kiállítást rendezzen.

Az ünnepek, a vírus, a lustaság, sok dolog közrejátszott abban,hogy csak most tekintettem meg a január 22-ig nyitva tartó tárlatot, de sietek élményeimet gyorsan közreadni, hátha más is kedvet kap e csodák megtekintésére.

A Balaton, a bibliai ihletésű festmények, az arany-ezüst-fehér árnyalatainak csodái megállásra  késztetik az embert, és  pihentető felüdülést okoznak, de akár napokra szóló gondolatokat is ébresztenek.

Az ingyenesen megtekinthető kiállítás keddtől péntekig 10-17 óra között, míg szombaton 10-től 14 óráig látogatható.

Kedvcsinálóként  Tímár Gabriellától szeretnék idézni , aki a kiállítás kapcsán ezt mondta:

..jó lenne az életünket beárnyékoló sötét tónusok mellett világosságról is beszélni. Ezért esett a választásunk Udvardi Erzsébet utolsó korszakának alkotásaira,amelyek meghatározója a fény. A művésznő idős korában egyre inkább a hitében megélt isteni fényt akarta  kifejezni, anyaghasználatában is erre törekszik.

 Minden Polgári Kisgazdának, minden érző embernek  valódi, mély élményt kívánok, ha módja nyílik a kiállítás megtekintésére.

Dr. Bakos Zoltán