Trump: Soros kétségbeesetten próbál megállítani engem

Fotó EPA, Jim Lo Scalzo

A volt elnök szerint azért vette célba a milliárdos, mert felborította a status quot.

Donald Trump volt elnök szerint a baloldali milliárdos és családja minden erőforrást átcsoportosít, hogy megakadályozza a Fehér Házba való visszatérését – írja a Newsmax. A támogatóinak küldött kör e-mailben a volt elnök azt írta, „Soros György fia átcsoportosítja a prioritásokat és az erőforrásokat, hogy 2024-ben a MAGA legyőzésére összpontosítson”.

Soros kétségbeesetten próbál megállítani minket, dollármilliókat költ a legyőzésünkre”

– folytatta. Hozzátette, „a Soros-dinasztia most fedte fel új tervét 2024-re: bármit elköltenek, hogy megpróbálják megakadályozni, hogy az embereknek legyen beleszólásuk a saját országukba.” Soros György fiát azóta „aggasztja, hogy Trump visszatérhet a Fehér Házba”, mióta megörökölte apja birodalmát.

Trump felhívása arra az Alex Soros által írt, a Politicoban megjelent véleménycikkre reagált, amelyben a milliárdos fia azt írta, „úgy vélem, hogy egy MAGA-stílusú republikánus győzelem a jövő évi amerikai elnökválasztáson végső soron rosszabb lehet az Európai Uniónak, mint az Egyesült Államoknak.”

Soros szerint egy 2024-es Trump-győzelem „veszélyeztetné az európai egységet, és aláásná az ukrajnai háborúra válaszul számos fronton elért haladást”. „Ennek megfelelően változtatjuk meg a prioritásainkat Európában” – írta Soros Alex.

A Trump levele arra figyelmeztetett, hogy Soros lépése „kétségbeesett” kísérlet arra, hogy felkészüljön a legyőzésére és a MAGA-mozgalom támadására. 

Soros György már 50 millió dollárt költött arra, hogy megvegye a Fehér Házat 2024-ben”

– írta Trump. A volt elnök szerint őa legnagyobb adományozó az amerikai politikában – mindkét pártban. „És most a fia további milliókat akar költeni, hogy megállítsa gyönyörű mozgalmunkat” – írta.  Trump úgy folytatta, hogy azért vált Soros célpontjává, mert elnökként „felborította a status quot”. „Ezek az érdekcsoportok tudják, hogy a mi mozgalmunk jelenti a legnagyobb fenyegetést a hatalmuk megtartására” – zárta Trump.

Forrás: mandiner.hu

https://mandiner.hu/kulfold/2023/09/trump-soros-ketsegbeesetten-probal-megallitani-engem#google_vignette