Trump átadja a hatalmat Bidennek, miután támogatói szétverték a Capitoliumot és négy ember meghalt

Fotó forrása: portfolio.hu

Erőszakba torkolltak Washington D.C.-ben a Donald Trump melletti demonstrációk szerda este. A tüntetők rendőrökre támadtak és betörtek a Capitoliumba is.

A rendőrség lőfegyverekkel és barikádokkal védte meg a képviselőház üléstermét, a szenátuséba viszont betörtek a tüntetők, így több órára felfüggesztették azt a szavazási folyamatot, ami Joe Biden elnökké válásához vezet. A zavargásokban egy nőt lelőttek, aki életét veszítette, három tüntető tisztázatlan körülmények között veszítette életét, és több súlyos sérült is van több tucatnyi letartóztatott mellett.

Magyar idő szerint 23:50-kor kiszorították az épületből a tüntetőket, de nagy tömeg maradt a Capitolium körül annak ellenére, hogy washingtoni idő szerint este 6-tól reggel 6-ig kijárási korlátozást rendeltek el, illetve 15 napra szükségállapotot is hirdettek. A törvényhozás épületében, illetve annak közelében több robbanószerkezetet is talált az FBI. Magyar idő szerint csütörtök délelőttre összesítették az elektori szavazatokat és deklarálták Joe Biden győzelmét. Donald Trump bejelentette: békésen átadja a hatalmat Bidennek. Friss híreink percről percre.

Forrás: portfolio.hu