Trianonról hiteltelenül Egerben -újabb balliberális történészt kellett helyreigazítani-

Szíki Károly A kép forrása: kpe.hu

Egyre több balliberális történész szólal meg Egerben Trianon ügyben.

Ma éppen az Egri Esterházy Egyetem történésze, Bartók Béla kapott szót, hogy az 1920 előtti és utáni egri történésekről beszéljen. A témaválasztása félig jó volt: Az egri társadalom és a Trianoni béke.

Azért csak félig, mert Trianon-béke szóösszetétel használata az maga a bűn tagadása.

A történész azokról az évekről beszélt, amikor kiépült egy Trianon-tagadás több civil szervezettel. Ez valóban ismeretlen terep, jó érzéssel fogadta a közönség, hogy erről ejtett szót a történész.

De sajnos kicsit balra hajlóan történt ez az elemzés. Szót ejtett az előadó arról, hogy mennyit segítettek a zsidók a civil szerveződésben és hogy az irredentizmus milyen gyorsan ébredt fel hazánkban.

A megjelentek közül két ember szólt hozzá az előadáshoz. Szíki Károly szóvá tette, hogy a történész 15 esetben használta a Trianon-béke kifejezést, de egyszer sem mondta ki, ez békepaktum, békeparancs volt. Továbbá vékonynak érezte a történész témafelvetését a BÉKESZERZŐDÉS ALÁÍRÁSA VAGY NEM ALÁÍRÁSA  kérdésben. Szíki említette  a lengyelek példaadását, hogy ők nem ratifikálták a diktátumot és lett volna lehetőség e zsaroló-paktummal szemben. Továbbá kifogásolta az előadónak azon kijelentését is, hogy az amerikai magyarság Horthy ellenes lett volna. Mint mondotta, ottani útjai és olvasatai alapján nyugodtan kijelentheti: legfeljebb a Jászi Oszkár vezette bolsevik, pribék szabadkőműves banda volt az, ami Horthy ellen propagált. Ez a kifejezés a teljes emigrációra nézve sértés, hogy Horthy ellen szálltak volna síkra az amerikai magyarok.

Bartók Béla történész megköszönte a helyreigazítást és elfogadta Szíki érveit.

Szükséges, hogy a balliberális nyomulást Trianon kérdésében is ellenőrizzük, különben a maguk hazugságaival leblokkolják a magyarok Trianon-aktivitását.

Heti Hang Szóró—-Hangosan mindenről, ami nekünk fontos