Tovább fokozódik a kánikula

Fotó: szolnokinaplo.hu

Csütörtökön sok napsütésben lesz részünk, időnként gomolyfelhők az ország középső harmada fölött képződhetnek, de esni sehol sem fog. Keleten, északkeleten megélénkül az északkeleti szél. Délután 31 és 37 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Pénteken országszerte derült, napos, csapadékmentes időben lesz részünk. Északnyugaton helyenként élénk lehet a délies szél. A csúcshőmérséklet 33 és 38 fok között alakul.

Szombaton az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, ugyanakkor nyugaton, északnyugaton és északon növekedhet meg napközben gyakrabban a felhőzet, és ezeken tájakon elszórtan átmeneti záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Az északiasra forduló szél többfelé megélénkül, megerősödik. 28 és 39 fok közé melegedhet a levegő, északnyugaton, nyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

Vasárnap és hétfőn a napsütést többfelé zavarhatják gomolyfelhők, de csak helyenként alakulhat ki átmeneti jelleggel futó zápor, zivatar. Élénk, olykor erős lesz az északi-északkeleti szél. Vasárnap 28-35, hétfőn 28-33 fokra számíthatunk a legmelegebb órákban.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest