Tóth József értesítése alapján: Szükséges, hogy mennél többen polgártársaink közül képesek legyenek tájékozódni a pénzügyeikről

Fotó pixabay

Június közepéig várja a Pénzügyminisztérium a javaslatokat a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj kitüntetettjeire

Ebben az évben is díjazza a Pénzügyminisztérium a pénzügyi tudatosság fejlesztésében kimagasló tevékenységet végző oktatási intézményeket és pedagógusokat, valamint a kimagasló eredményeket elérő diákokat.

A tárca a pénzügyi tudatosság fejlesztése során a legkimagaslóbb tevékenységet felmutató tanulót 150 ezer forinttal, általános vagy középfokú iskola tanárát félmillió forinttal, iskolát pedig kétmillió forinttal díjaz. A javaslatokat a pénzügyminiszter által felkért személyekből álló ötfős bizottság értékeli, a testület értékelésének figyelembevételével a díj adományozásáról a pénzügyminiszter dönt.

A kormány 2017 végén fogadta el a pénzügyi tudatosság előmozdítását segítő stratégiáját, amelynek keretében számos intézkedés támogatja a fiatalok és a lakosság tudatosságának fokozását a pénzügyi ismeretek erősítése érdekében. A Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjjal a pénzügyminiszter az ebben a folyamatban kimagasló teljesítményt nyújtók eredményeit kívánja elismerni. A kormány álláspontja szerint a magyar emberek pénzügyi tudatosságának növelése nemzeti érdek, mert fontos hatása van a családok jólétére, a fenntartható gazdasági növekedésre.

A díj odaítélésére vonatkozó javaslatokat – rendhagyó módon – a tanév végéig, 2022. június 15-ig fogadja a tárca. Javaslatokat nyújthatnak be az iskolák fenntartói, vezetői, illetve az iskolai szintű szülői munkaközösség.

Forrás: Pénzügyminisztérium