Tóth József értesítése alapján: Oltópontokat alakítottak ki a kecskeméti Mercedes-gyárban, miután leállt a termelés

Fotó MTI, Máthé Zoltán

Akadozva érkeznek az alkatrészek Kecskemétre, ezért a cég a munkavállalók oltására és új modelljének sorozatgyártására fordít inkább időt.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az MTI-hez eljuttatott és hvg.hu által szemlézett közleményében arról ír, hogy a kecskeméti gyárában több oltópontot is kialakított,

„így ezekben a napokban jelentős számú munkavállalónak ajánlják fel a koronavírus elleni védőoltás lehetőségét, amennyiben erre önként jelentkeznek.”

Erre a termelési szünet miatt van lehetőség. A gyár azért állt le, mert a járvány miatt a beszállítók nem tudnak időben alkatrészeket rendelkezésre bocsátani.

Kecskeméten az oltás mellett karbantartási munkálatokat is kezdtek, illetve egy új Mercedes-modell sorozatgyártásának előkészületeit is elvégzik.

Idén nem ez az első leállás a kecskeméti gyárban. Január 20-án tíz napon keresztül szintén a beszállítók nehézségei miatt állt a munka a Mercedesnél. Az anyacégnél úgy nyilatkoztak, hogy a korábban tervezettnél több alkalmazottat szeretnének részmunkaidőban foglalkoztatni.

A kecskeméti Mercedes-gyárnak több mint 4400 foglalkoztattja van. 2020-ban a több hetes leállás ellenére 160 ezer autót gyártottak és 3,4 milliárd euró árbevételt termeltek. Egy évvel korábban 190 ezer autó gördült le a Bács-Kiskun megyei szalagokról 3,7 milliárd euró árbevétel mellett.

Forrás: forbes.hu