Törvény Budapest Diákváros megvalósításáról

Fotó Magyar Építők

A jövő képzett fiataljainak érdekében a megvalósuló Budapest Diákváros beruházást kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánítják. Helyszínét és a közvetlen  környezetét jelentő ingatlanok körét a Kormány rendeletben fogja megállapítani.

Önkormányzati  rendelet nem tartalmazhat ellentétes rendelkezéseket, ill. az nem alkalmazható a beruházás mielőbbi sikeres megvalósítása érdekében.

Az államot megillető jogokat  nonprofit társaság / tulajdonosa 100 %-ban az állam/  gyakorolja majd, melynek 3-5 fős felügyelőbizottsága lesz.

Felhatalmazás alapján a Kormány a helyszínt, a településképi és építési követelményeket, a beépítési és örökségvédelmi szabályokat külön rendelettel fogja megállapítani az egyéb sajátos szabályokkal együtt.

Ide kapcsolódóan a csepeli sportélet fejlesztése érdekében kiemelten közérdekű beruházás lesz a Csepel SC sportinfrastruktúrájára épülő fejlesztési  program. Elhanyagolt, leromlott állapotú terület megújulásáról van szó!

Jelentős munkálatokkal kapcsolatos beruházásokról van szó, a Polgári Kisgazdák reménykedve várják azok befejezését, a létesítmények fiatalokkal való benépesítését!

Dr. Bakos Zoltán

KPE szakértő