Több településen még mindig rossz a levegő minősége

A kép forrása: origo.hu

Már sehol sem számít egészségtelennek, de több településen még mindig kifogásolt a levegő minősége a magas szálló por koncentráció miatt. A Tisztifőorvos Facebook-oldalán hétfőn azt írták: számos helyen továbbra is kifogásolt volt a levegő minősége az országban.

Budapesten, Debrecenben, Dunaújvárosban, Egerben, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Putnokon, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Vácon, Várpalotán, Veszprémben továbbra is meghaladt az egészségügyi határértéket a kisméretű aeroszol részecskék koncentrációja. Mint kiemelték: elsősorban a helytelen lakossági tüzelés következtében a levegőminőség a késő délutáni és esti órákban általában romlik.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ külön felhívta a kerékpárral közlekedők figyelmét, hogy rossz levegőminőség esetén lehetőleg kerüljék a forgalmas útvonalakat és viseljenek megfelelő védőmaszkot. A gyermekek egészségének megóvása érdekében arra figyelmeztetnek, hogy a gyermekek lehetőleg kevesebb időt töltsenek a szabadban.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden még mérsékelt marad a légmozgás, de szerdán már várható, hogy többfelé megélénkül, néhol megerősödik a szél.
Így már nagy valószínűség szerint nem lesz szükség a szmogriadó elrendelésére. (Forrás: Magyar Idők)