Több százan tüntettek Düsseldorfban az Ukrajnába küldött fegyverszállítmányok ellen

Fotó MTI, AP, Vadim Ghirda

Németországban nem ez az első demonstráció a békéért, húsvétkor mintegy hetven városban voltak hasonló megmozdulások.

Többszázan vonultak utcára Düsseldorfban, hogy a háború és az újabb fegyver-szállítások ellen tüntessenek. A résztvevők szerint: bár Ukrajnának joga van megvédeni magát, de a több és komolyabb fegyver nem megoldás, hanem a háborúnak az elnyújtása.

A demonstrálók az újabb fegyverszállítások miatt vonultak utcára, ugyanis a német védelmi miniszter a vilniusi NATO-csúcson bejelentette: további fegyvereket szállítanak Ukrajnának csaknem 700 millió euró értékben. Németország az Egyesült Államok után Ukrajna második legnagyobb katonai támogatója. Volt olyan tüntető, aki szerint az Oroszország elleni szankciók rossz hatással vannak Európa gazdaságára is. Szerinte ez a helyzet csak az Egyesült Államoknak jó.

Korábban a szociáldemokrata párt nagygyűlésén háborús politikája miatt bírálták a német kancellárt. A tüntetők Olaf Scholzot akkor háborús uszítónak nevezték és azt követelték, hogy fegyverek nélkül csináljon békét.

Forrás: hirtv.hu

https://hirtv.hu/hirtvkulfold/tobb-szazan-tuntettek-dusseldorfban-az-ukrajnaba-kuldott-fegyverszallitmanyok-ellen-2570201?utm_source=feed&utm_medium=rss