Több mint 850 migránst tartóztattak fel a hatóságok

A határvédelmi kerítés. - A kép forrása: hvg.hu

Folyamatos nyomás alatt tartják a migránsok a déli határt. A hétfői napon is közel 850 határsértőt tartóztattak fel a hatóságok. Duplázódig az illegális határátlépésessel próbálkozok száma: míg idén már több mint 230 ezer illegális migránst állítottak meg a határvédők, tavaly ez a szám 122 ezer volt, tavalyelőtt pedig 46 ezer.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. november 21-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 315 határsértőt tartóztattak fel és 538 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – számolt be a police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 73 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Kecskemét, Újmohács, Kisszállás és Kiskunfélegyháza közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 14 esetben összesen 227 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szatymaz, Szeged, Csanádpalota, Domaszék és Kiszombor közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 3 alkalommal, Sopronkövesden, Kópházánál és Győrben 4; Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 1 ízben, Hejőkeresztúrnál 3; Pest megyében 1 esetben, Letkésen 6; és Zala megyében 1 alkalommal, Balatonmagyaródon 2 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, palesztin, pakisztáni, algériai, szír, iraki, tunéziai, afgán, indiai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében 23 esetben a rendőrök összesen 538 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 1 alkalommal közokirat-hamisítás és 4 esetben embercsempészés és miatt indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján 2022. november 21-én 9 órakor Letkés belterületén az egyenruhások ellenőrzés alá vonták egy lengyel honosságú személygépkocsi vezetőjét, egy 31 éves török férfit. A járműben 6 illegális migránst találtak, akik török állampolgárnak vallották magukat.

Forrás: hirado.hu