Több milliós új gyártócsarnokot adtak át Nógrádban

Gyártó-csarnok tervezés. - A kép illusztráció. - A kép forrása: ngon.hu

A Nógrád megyei Vizsláson 1362 m2-es raktár- és gyártócsarnok átadására került sor, ahol a jövőben át, ahol a jövőben többfunkciós rugalmas gumiburkolatokat, rugalmas járólapokat állítanak elő többek között mezőgazdasági-és ipari létesítmények számára.

Az alig 8 hónap alatt megvalósult beruházás során, egy hosszútávon is gazdaságosan üzemeltethető, energiatakarékos, könnyűszerkezetes és acélvázas gyártócsarnok épült fel. A kivitelezés gyorsan, zökkenőmentesen haladt, és pótmunkára sem volt utólag szükség. A csarnoképületben folyó gyártási és tárolási folyamatok, valamint az emberi munkaerő védelme érdekében az épületnek előírás szerint magas szintű tűzvédelmi követelményeknek felelnek meg. A főtartó acél vázszerkezet esetén ez 30 perces tűzállósági előírást jelent, amelyet a gyári körülmények között felhordott, speciális tűz-gátlófestéssel oldották meg. A tetőpanelre és az azt alátámasztó vékonyfalú szelemenre 15 perces tűzállósági követelmény vonatkozik. Az építkezés gyors ütemben haladt. Tavaly augusztus 28-án született meg a megállapodás a csarnok kivitelezéséről, és idén április 27-én már át is adják hasznosításra a létesítményt. A megfelelő munkakörülmények biztosítása érdekében mérnöki és adminisztrációs irodákat, étkezőt, szociális helyiségeket, öltözőket, valamint további funkciókat kiszolgáló blokkokat is felépítettek. (Forrás: magro.hu)

Csank Csaba, a Kisgazda Polgári Egyesület Nógrád Megyei Szervezetének az elnöke: Vizslás község Salgótarjántól néhány kilométerre fekvő, mintegy 1300 lelket számláló község. A helybelieknek többnyire Salgótarjánba kell naponta ingázniuk, hogy a mindennapi megélhetésükhöz szükséges pénzt megkeressék. A Polgári Kisgazdákat nagy örömmel tölti el, ha a község területén munkahelyteremtő beruházások jönnek létre, és ennek révén a helyben élő embereknek megnő a lehetősége arra, hogy a településükön keressék meg a jövedelmüket. A KPE Nógrád Megyei Szervezet továbbra is minden erőfeszítést megtesz a kistelepülések fejlesztéséért és az ottani életminőség javításáért. (KPE)