Több európai politikus is kiállt a magyar pedofiltörvény mellett

Hazugságnak nevezte Szijjártó Péter azokat a liberális kritikákat, amelyek szerint a pedofilellenes törvény diszkriminálna egyes társadalmi csoportokat. A külügyminiszter hangsúlyozta: a jogszabály azt mondja ki, hogy meg kell védeni a gyerekeket a pedofiloktól, másrészt pedig azt, hogy a szexuális nevelés a szülők kizárólagos joga. Szijjártó Péter szerint ezt az álláspontot több európai vezető politikus is megvédte már.


Mivel még jószerivel magyarul sem érhető el a pedofilellenes törvény, így kizárt, hogy a liberális nemzetközi mainstream média összehangolt támadása valós tényeken alapul – mondta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap reggel a Kossuth Rádióban.

„A nemzetközi politikai vitákat a liberális mainstream a lehető legkevésbé a tények talaján vívja meg. Egészen egyszerűen egy globális fake news kampányt illetve globális fake news támadást indítottak Magyarországgal szemben. Nyilvánvaló, hogy mindaz, amit mondanak hazugság, mindaz amit mondanak az semmilyen összefüggésben nincs azzal a törvénnyel, amit a gyermekek védelmének érdekében fogadtunk el” – fogalmazott a külügyminiszter.

Szijjártó Péter a támadások tárgyát képező törvényről szólva emlékeztetett: A magyar gyermekek védelméről szóló jogszabály kimondja, hogy egyrészt meg kell védeni a gyermekeket a pedofiloktól, másrészt a szülők kizárólagos joga a gyermekek szexuális orientációval kapcsolatos nevelése.

„Miről szól ez a vita? A vita arról szól, hogy kinek van joga ahhoz, hogy a gyermekek szexuális orientációjával kapcsolatos nevelést lefolytassa. Nekem, mint szülőnek egyértelműen az az álláspontom, hogy kikérem magamnak, hogy NGO-k meg ki tudja ki által finanszírozott, ki tudja milyen szervezetek neveljék a gyerekemet a szexuális orientációjával kapcsolatban. Kikérem magamnak.”

A külügyi tárcavezető a közösségi oldalán arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarország nincs egyedül a liberális fake news támadással szemben, mint írta, több európai vezető politikus is védelmébe vette a kormányt.

A magyar álláspontot osztja például Mateusz Morawiecki lengyel miniszerelnök, aki azt mondta: a gyerekeket és a családokat védeni kell, de a cseh köztársasági elnök szóvivője is úgy nyilatkozott, hogy a Magyarország elleni támadások teljesen elfogadhatatlanok.

Szintén megvédte a magyar álláspontot Szlovákia korábbi miniszterelnöke, aki egyébként ellentétes politikai oldalán áll a Fideszhez képest. Robert Fico azt mondta: Magyarországon elfogadtak egy pedofília elleni törvényt, amelyek a homoszexualitással kapcsolatos oktatással foglalkozik, majd feltette a kérdést: Ez ok arra, hogy kiárzanak egy országot az EU-ból?

De szintén a magyar kormány mellett érvelt még Andrej Babis cseh miniszerelnök, Matteo Salvini volt olasz miniszterelnök-helyettes, illetve számos európai EP képviselő is.

Forrás: hirado.hu