Több európai országban enyhítenek, Bécsben viszont maradnak a korlátozások

Fotó: wikipedia.org

Hétfőn nulla órakor Csehországban megszűnt a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő szükségállapot. A járvány terjedésének enyhülése miatt a cseh kormány már nem kérte a meghosszabbítását a parlamenttől. Ukrajnában változtatott a régiók járványhelyzet szerinti besorolása, eszerint hétfőtől három megye van a jelenleg legenyhébb, sárga besorolásban, köztük Kárpátalja, amely így hetek után került ki a legsúlyosabb vörös kategóriából. Az ide tartozó régiókban egyebek mellett újra kinyithat minden üzlet és a vendéglátóhelyek is.

A brit kabinet által kidolgozott részletes nyitási menetrendnek megfelelően hétfőtől minden bolt kinyithat Angliában, és vendégeket fogadhatnak azok az éttermek, amelyek meg tudják oldani a szabadtéri felszolgálást. Írországban hónapokkal ezelőtti szintre szelídült a koronavírus-járvány: december közepe óta a legkisebb számú napi új fertőzöttet jegyezték fel.

Michael Ludwig, Bécs polgármestere bejelentette, hogy két héttel, május másodikáig meghosszabbították a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett teljes zárlatot.

1531 ember van Romániában intenzív osztályon a koronavírus miatt, és több beteget már alig tudnak fogadni, mivel hat szabad intenzív terápiás ágy maradt az ország kórházaiban.

MTI, HVG.HU, ATV.HU, 444.HU