Terrorgyanú miatt tartottak házkutatást a Honvéd, tunéziai-német légiósának berlini otthonában. – A futballista szerint a vád alaptalan

A mindenki figyelmét lekötő "világra-szóló" focilabda. - webaruhaz.com

Német sajtóértesülések szerint Németországban kilenc szövetségi tartományban tartott összehangolt házkutatásokat, a rendőrség iszlamista kapcsolatokkal gyanúsított emberek, többek között a Hertha BSC volt, a Budapest Honvéd jelenlegi labdarúgójának, Änis Ben-Hatirának a berlini otthonában is – írja a hvg.hu.

Küzdelem a futball-pályán. – A kép forrása: bild.de

A Honvéd, tunéziai-német légiósa után azért érdeklődtek a nyomozók, mert korábban együttműködött az Ansaar Internationallel, és a gyanú szerint nem is távolodott el tőlük; a rendőrség úgy véli, a szervezet támogatja a radikális iszlamista csoportot, a Hamászt. A futballista a T-online.de-nek azt mondta, nevetségesnek tartja, hogy továbbra is kapcsolatba hozzák ezzel a szervezettel, annak ellenére, hogy korábban határozottan jelezte: semmi köze ahhoz, ahogyan a radikalizmushoz és a terrorizmushoz sem. „Nincs rejtegetni valóm, mindenkit szívesen látok. Legközelebb várják meg, hogy Berlinbe utazzak, én magam fogok ajtót nyitni nekik” – tette hozzá. A Riposttal a Honvéd azt közölte: „klubunk természetesen már Änis Ben-Hatira leigazolásakor is tisztában volt a játékos múltjával, az őt ért vádakkal. (…) Mi mindaddig hiszünk játékosunk ártatlanságában, amíg be nem bizonyosodik annak az ellenkezője.” Eközben a Budapest Honvéd új tulajdonosa az RTL Klub híradójának kérdésére komolytalan felvetésnek nevezte, hogy kormány közelbe került a futballklub. (Forrás: hvg.hu; ripost.hu; rtlclub.hu; Esti Híradó)