Teniszpályával gazdagodott a Veszprém megyéhez tartozó Vinár községben a sportélet.

Vinár község központja. - A kép forrása: magyarcimerek.hu

A több mint 14 millió forintból megépített létesítményt a település falunapján adták át. Az avatóünnepségen ­Horváth Csaba, Vinár polgármestere elmondta, hogy az új beruházás egy sikeres belügyminisztériumi pályázat eredménye.

 

A teniszpályát azzal a céllal alakították ki, hogy a faluban támogassák a testmozgás, a sportolás népszerűsítését már gyermekkortól kezdve. A csaknem 240 lakost számláló község vezetője reményét fejezte ki, hogy az új, minden igényt kielégítő sportlétesítmény valamennyi korosztály javára, aktív kikapcsolódására szolgál majd. Megtudtuk tőle: a beruházás mintegy 14 milliós költségvetéséből közel 12 millió forint pályázati forrás volt, a hiányzó összeget az önkormányzat takarékos gazdálkodásának köszönhetően tudták hozzátenni a projekthez. (Forrás: veol.hu)

Papp Tamás, a Veszprém Megyei Közgyűlés és a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének a tagja, a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság és a Polgári Kisgazdák Veszprém Megyei Szervezetének az elnöke: a kistelepülések életminőségének a javítása mindig örömmel tölti el egy polgári kisgazda szívét. Pontosan kell látnia mindenkinek, hogy a sportlétesítményeknek fontos egészségmegőrző szerepe van, de azok egy-egy kistelepülés számára megépíthetők egy szerényebb összegből is. Természetesen mindehhez lakossági összefogásra, önkéntes közösségi munkára és önkormányzati takarékoskodásra is szükség van. A magam részéről a vináriaknak jó sportolást, hasznos időtöltést és kiváló egészséget kívánok. (KPE) – Az alsó képen Papp Tamás. – A kép forrása: www.fidesz.hu