Tavaszi idő széllel, délután záporokkal

Az időjárási szélsőségek gyakorisága nő, és ez a mezőgazdasági biztosítások megkötésének a fontosságára figyelmeztet bennünket. - A kép forrása: agroinform.hu

Kedden a nap második felében keleten és a középső tájakon számíthatunk naposabb időre, északnyugat felől pedig egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, és alakul ki eső, zápor, néhol akár égzengés. A déli-délnyugati szelet élénk, erős, északnyugaton, északon néhol viharos lökések kísérhetik. Délutánra 16-22 fokig melegszik a levegő, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Március 15-én felhős, borongós idő lesz az ország nagy részén, csak a nyugati és az északnyugati tájakon szakadozhat fel a felhőzet a délutáni órákban. Kezdetben többfelé, délután a középső tájakon, az Alföldön és az Északi-középhegységben valószínű eső, helyenként átmenetileg havas eső, havazás előfordulhat. Délután nyugaton és északnyugaton már csak egy-egy kisebb futó zápor alakulhat ki. Az északi-északnyugati szél sokfelé erős, viharos lesz. Napközben 2-10 fokra van kilátás. Lesznek olyan Dunától keletre eső tájak, ahol délután hidegebb lehet, mint reggel.

Csütörtök reggel a keleti határhoz közeli tájakon még havas eső, esetleg hószállingózás előfordulhat. Napközben sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből kisebb zápor, hózápor kialakulhat. Többfelé élénk, keleten erős lehet az északi-északkeleti szél. Hideg lesz a reggel, délutánra 7 és 12 fok közé melegedhet a levegő.

Pénteken valamivel több, szombaton kevesebb felhő lehet az égen. Említésre méltó csapadék egyik nap sem valószínű. A délkeleti szél elsősorban északnyugaton támadhat fel mindkét nap. Reggelente többfelé fagyhat. Pénteken 8-14, szombaton 11-16 fokra van kilátás a délutáni órákban.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest