Tavaszi idő elszórt záporokkal

A kép forrása: mapio.net

Péntek napközben átmenetileg többfelé felszakadozhat a felhőzet, de délután nyugat felől ismét felhők érkeznek, és egyre több helyen lehet eső, zápor, néhol zivatar. Élénk, erős lesz a délnyugati szél. Délután pedig 16 és 21 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Szombaton a változóan felhős-napos időben több helyen alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar. A nyugati-északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések. A csúcshőmérséklet 13 és 19 fok között alakulhat.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többfelé fordulhat elő eső, zápor, helyenként zivatar. Az északi-északnyugati szelet élénk, erős, délutántól a Dunántúlon és északkeleten néhol viharos lökések kísérhetik. Napközben 11-18 fokot mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn sokfelé lesz erős, viharos az északias szél. Több napsütés várható, számottevő csapadékra nem kell számítani, csak egy-egy helyen alakulhat ki jelentéktelen futó zápor, hózápor. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, reggel helyenként fagyhat, délután pedig csak 5-11 fokot mérhetünk. Kedden is szeles időben lesz részünk, említésre méltó csapadék nem valószínű. Hajnalban sokfelé fagyni fog, napközben pedig 5-10 fok valószínű.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest