Tarlós István: Október végétől megújulhat a Lánchíd és teljes környezete

Fotó BKIK

Október végén, vagy november elején kezdik felújítani a Lánchidat és teljes környezetét, beleértve az Alagutat, továbbá a Clark Ádám és a Széchenyi István teret is – jelentette be a főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában tegnap. Tarlós István jelezte, hogy ezenkívül sok minden mást is terveznek Budapesten.

További járműveket cserélnének le a közösségi közlekedésben, felújítanák a Blaha Lujza és a Széna teret, javítanák a kerékpározás infrastruktúráját, fejlesztenék a repülőtéri gyorsforgalmi utat, csökkentenék a zajt a repülőtér környékén, folytatnák a drogprevenciós és a hajléktalanprogramjukat, megoldanák a bulinegyed problémáit, valamint hidat építenének Aquincumnál – sorolta. A főpolgármester megemlítette, hogy csütörtökön választott bírósági pert nyertek a metrószerelvényeket is gyártó francia Alstommal szemben, így a cégnek 5 milliárd forintot és annak kamatait, összesen 6 milliárdot kell kifizetnie Budapestnek.

Ezzel együtt 2011 óta tőlük „már 36 milliárd forintot szereztünk a városnak vissza” – közölte. Budapest legyen erős és egységes város – mondta a főpolgármester a DunaFok elnevezésű szabadidő- és sportpark ünnepélyes átadásán Budafok-Tétényben pénteken. Tarlós István aláhúzta: a városvezetés elkötelezett a természeti és történeti értékek megőrzése és a kerületi önkormányzatok differenciált fejlesztése mellett. MTI