Tarlós István: El kell menni a másik oldali sajtóhoz és médiához

Fotó Lokál

Csak betartható, reálisan végrehajtható ígéreteket tesz főpolgármester-jelölti kampányában Tarlós István. A harmadik ciklusára készülő főpolgármester erről szerdán, a Századvég Alapítvány Budapest című konferenciáján beszélt. A főpolgármesterség lényegéről beszélve azt mondta, ismerni kell Budapestet, a városvezetéshez kell bizonyos határozottság, elkötelezettség, valamint tudni kell nemet mondani, és el kell menni a másik oldali sajtóhoz és médiához. „Nem csak oda kell menni, ahol simogatnak, ahol alám kérdeznek, ahol egyetlenegy kellemetlen kérdést sem tesznek fel” – fogalmazott a főpolgármester, hangsúlyozva: „nem tudom megállni, hogy ne említsem meg. Én voltam az egyetlen, aki végig bejárt a Nap TV-be a jobboldali közösségből. Én most is beszélek a Klubrádióban, én most is bemegyek az ATV-be, interjút adok a 168 órának” – húzta alá Tarlós István.

A jelöltség elvállalásáról szólva elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök olyan feltételek biztosításába egyezett bele, amelyek figyelemreméltóak. Tizenhat pontról tárgyaltak, és ebből egyelőre csak egyetlenegyet nem tudtak megállapodás tárgyává tenni, mégpedig a központi parkolás rendezését. A létrejött megállapodás pontjai közül a legelső a közvetlen főpolgármester-választás volt – mutatott rá Tarlós István, megjegyezve: mindez jelzi, hogy mennyire félhet a kampánytól és a választástól.

A főpolgármesterhez az előadását követően egy Párbeszéd-aktivista lépett oda, aki a főpolgármester-jelölti vita elvállalását firtatta, eközben néhány nyúlmaszkot viselő aktivista pedig „Miért fél a vitától?” feliratú lapot tartott a kezében. A 444.hu tudósítása szerint a főpolgármester láthatóan készült az akcióra, higgadtan hárította a „nyuszikat”, akikről végül a közönség rángatta le a maszkot. INDEX.HU, 444.HU, 888.HU