Tagtársaink figyelmébe ajánljuk: Tegyen azért, hogy megóvja szíve egészségét!

Fotó Femina

Szeptember 29-e a szív világnapja. A szívünknek is szüksége van a törődésre és a szeretetre, ezért ugyanúgy ahogy családtagjainkról, gyermekeinkről, szerelmünkről és barátainkról gondoskodunk, szervezetünk motorjának, a szívünknek is jár az odafigyelés és a gondoskodás.

A kardiovaszkuláris megbetegedések a világ vezető halálokai közé tartoznak, mégis sokan nem veszik elég komolyan ezt a veszélyt mindaddig, amíg nem szembesülnek a problémával – írja a well.hu közleménye. Pedig a mindennapi életben bevezetett apró kis változtatásokkal csökkenteni lehet a szívbetegségek, mint például a szívelégtelenség kialakulásának kockázatát, ezenfelül pedig még az életminőségünket is javíthatjuk vele – írja a well.hu, ügynökség, a társadalmat egészségtudatos életmódra ösztönző sajtóközleményében.

Az egészséges életmódra váltás nem megy egyik napról a másikra, ez egy hosszadalmas folyamat, ami az első időszakban kihívásokkal teli lehet. Azonban amint az apró életmódbeli változtatások mindennapi rutinná válnak, már ez az új életmód lesz a normális. Minden kezdet nehéz, ezért összegyűjtöttünk néhány egyszerű és egészséges fogadalmat, amivel hozzájárulhatunk szívünk, egészségének megóvásához, sőt több betegség kialakulásának kockázatát is csökkenthetjük – cukorbetegséget, magasvérnyomás-betegséget -, amelyek a szívelégtelenség társbetegségei lehetnek.

Változtassunk táplálkozási és folyadékfogyasztási szokásainkon: Étkezés során törekedjünk a rostban gazdag táplálkozásra, amennyiben tudjuk, a tésztaféléknél válasszuk a teljes kiőrlésű gabonaféléket és a cukrot pedig helyettesítsük más természetes édesítőszerekkel.

Kapcsoljunk aktívabb életmódra: Közhelynek tűnhet, de a rendszeres mozgás tényleg hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez és a közérzetünk is jobb lesz tőle. Orvosunkkal egyeztessünk a számunkra legmegfelelőbb mozgásformáról és annak gyakoriságáról.

Le a cigarettával!: A dohányzásról való leszokással sokat tehetünk a szívünk egészségéért. Már 2 füstmentes év elteltével csökkenhet a szív-érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázata.

Forrás: behir.hu

https://behir.hu/tegyen-azert-hogy-megovja-szive-egeszseget