Tagtársaink figyelmébe ajánljuk: Szigorítottak a hitelfelvételen a lakosság pénzügyi védelmének érdekében

Fotó MH

Jelentős változások léptek életbe július elsejével. Szigorodtak a hiteligénylés feltételei a lakosság eladósodásának megakadályozása miatt. A boltok egy részében már készpénzfelvételre is lehetőség lesz. A nyaralási szezon kezdetén pedig már az éttermek és turisztikai attrakciók számára is bevezették az adatszolgáltatási kötelezettséget.

Számos változás lépett életbe július elsejével. A kormány újabb könnyítő intézkedéseket hozott a lakosság megsegítése érdekében, így mostantól júliustól jogilag lehetővé válik a boltokban az ingyenes készpénzfelvétel. A vásárlók havonta legfeljebb két alkalommal, maximum 40 ezer forintig ingyen lehet felvenni készpénzt.

Szombattól jelentősen, 3000 forintról 1000 forintra csökkent a bankoknak a kötelezően nyújtandó alapszámlák díja. Felpörög a vendéglátás digitalizációja is. Júliustól már az éttermek és turisztikai attrakciók számára is bevezették az NTAK adatszolgáltatási kötelezettséget.

Forrás: hirtv.hu

https://hirtv.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/szigoritottak-a-hitelfelvetelen-a-lakossag-penzugyi-vedelmenek-erdekeben-2569622?utm_source=feed&utm_medium=rss