Tagtársaink figyelmébe ajánljuk: Figyelmeztetést adott ki a Google: ne kattints rá, ha ezt látod a leveleid között

Fotó: hiros.hu

Egy újfajta nyereményjáték terjed a népszerű levelezőrendszerben. Amelyre ha valaki rákattint, adatai rossz kézbe kerülhetnek.

A népszerű böngésző levelezőprogramját, a Gmailt nagyon sokan használják. Azonban, ha valaki a napokban találkozott egy, a Google-től kapott gratuláló üzenettel a beérkezett levelei között, akkor legyen elővigyázatos, ugyanis az minden bizonnyal egy átverés lesz.

jutalomprogram” címmel hirdetik magukat. A levél megnyitása után azt lehet olvasni, hogy éppen most végeztük el a 18,25 milliárdodik keresést a Google-on, ami azt jelenti, hogy jutalom vár ránk.

Gratulálunk! Ön a szerencsés Google-felhasználó! Minden 10 milliomodik keresést elérik világszerte, szerencsés felhasználót hirdetünk, aki köszönő ajándékot küld. Te vagy a szerencsés felhasználó!

– olvasható a levélben.

Ezután az üzenetet kapó személyeket az email arra ösztönzik, hogy kattintsanak egy linkre a nyeremény átvételéhez. Azonban ajándékot nem kapunk, viszont a személyes adatainkat a hackerek meg tudják szerezni, amivel hozzáférhetnek akár a bankkártyánkon lévő pénzünkhöz is.

A Google most arra kéri az összes felhasználóját, hogy legyenek éberek, amikor ellenőrzik beérkező leveleiket, és jelentsenek minden gyanús esetet.

– A Google nem kínál spontán nyereményeket ebben a formátumban, és Ön nem nyer díjat a kérdőív kitöltésével vagy személyes adatainak megadásával. Zárja be a felugró ablakot, és ne adja meg személyes adatait – közölte a vállat a Mirrorral.

A Google emellett három pontban szedte, hogy mit tegyünk, ha ilyen levelet kaptunk:

  1. Ne kapkodjunk – A csalók célja, hogy sürgessék az embereket. Olvassa végig az emailt, és gondoljuk át a benne leírtakat.
  2.  Vizsgáljuk meg alaposan a levelet – Olvassuk át akár többször is az emailt. Van-e értelme a mondatoknak vagy sem?
  3.  Híres emberek nem kérnek pénzt – egyetlen ismert személy vagy ügynökség sem követelhet fizetést, sem semmilyen más személyes adatot.

Forrás: borsolnine.hu

https://www.borsonline.hu/aktualis/2023/05/figyelmeztetest-adott-ki-a-google-ne-kattints-ra-ha-ezt-latod-a-leveleid-kozott?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator