Tagtársaim, értékeljük azt a személyi biztonságot, amit a magyar állam biztosít / Lelőtték a rendőrök a georgiai ámokfutót, aki négy embert ölt meg

Fotó Kent Nishimura, Getty Images

Négy helyszínen négy embert – három férfit és egy nőt – lőtt le egy fegyveres szombaton az amerikai Georgia állam egy kisvárosában. A hatóságok hajtóvadászatot indítottak utána, végül vasárnap a rendőrökkel vívott tűzpárbajban lelőtték.

Az Atlantától 50 kilométerre délre fekvő kisváros, Hampton rendőrsége egy 40 éves helyi férfi, Andre Longmore után indított hajtóvadászatot, aki pisztollyal felfegyverkezve menekült el a gyilkosságok után. A hatóságok 10 ezer dolláros nyomravezetői díjat is felajánlottak.

Az ámokfutót végül vasárnap találták meg a hatóságok, aki tüzet nyitott a rendőrökre, és a kialakult tűzpárbaj során lelőtték. Három rendőr megsebesült, egyiküket hátlövéssel mentőhelikopterrel szállították kórházba.

„Ma este egy kicsit fellélegezhetünk, egy kicsit jobban alhatunk. Ez a szörnyeteg többé nincs az utcáinkon” – mondta Reginald Scandrett, a Henry megyei seriff egy vasárnapi sajtótájékoztatón.

A Georgia állambeli ámokfutással együtt idén már 31 „tömeges lövöldözés” besorolású esetet tartanak nyilván az amerikai hatóságok, ezekben összesen legkevesebb 153 ember halt meg.

Forrás: hirado.hu, MTI