Szombatra megjön a felfrissülés

Csütörtökön tetőzik a hőség, délutánra 35 és 41 fok közé forrósodhat a levegő. A napos idő mellett időnként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés és egy-egy zápor, zivatar nagyobb valószínűséggel északon, északkeleten és középen alakulhat ki. Többfelé élénk, helyenként erős, néhol átmenetileg viharos lökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet.

Pénteken feltámad a nyugati-északnyugati szél, a Dunántúlt hidegfront éri el. A napsütést délutántól erős gomolyfelhő-képződés váltja, és főként késő délutántól, estétől egyre többfelé lehetnek heves záporok, zivatarok. Délután 28-38 fok várható: nyugaton már enyhül, keleten még kitart a forróság.

Szombatra virradóan többfelé, napközben még főként keleten, északkeleten várható záporok, zivatarok, akár heves zivatarok kialakulása. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a zivatarokat viharos lökések kísérhetik. Mérséklődik a hőség, 25-31 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Vasárnap sok napsütésre van kilátás egy-egy záporral és helyenként még élénk északnyugati széllel, 27-32 fokos maximumokkal. Hétfőre újból erősödhet a nappali felmelegedés, helyenként ismét lehet 35 fok.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 08:52)

Forrás: idokep.hu