Szombaton Hódmezőrület

Fotó: Shutterstock

Hódmezővásárhely – Traktorfesztivállal toboroznak fiatalokat az agrárszakmába: a szombati Hódmezőrület 3.0-n luxustraktort vezethetnek, VR-szemüvegben arathatnak és driftelhetnek is a kilátogatók, és azt is megnézhetik, hogyan csépeltek gőzgéppel száz évvel ezelőtt.

A rendezvény Hódmezővásárhelyen, a 47-es főút 195-ös kilométerénél, a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási centrumában lesz. Az eseményen jelen lesz Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár, Umenhoffer Péter, az Axial marketingvezetője, az esemény ötletgazdája és főszervezője, valamint Hentz Károly, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum igazgatója.

A részletes program: 9 órakor kapunyitás, 10 órakor megnyitó a kiállítási centrum főterén. 10.30-kor kezdődik az „Éld át igazából! – Legyél Te is mezőgépész!” játék döntője, 11 órától veterángép-felvonulás (autók és mezőgazdasági gépek). Ebéd után, 13.30-tól tart cséplési bemutatót Börcsök Lajos 1913-as évjáratú, gőzüzemű cséplőgépével, majd 15 órától ismét veterángép-felvonulás lesz.

(delmagyar.hu)