Szíki Károly: a tűz csiholói ismét Torontóban

Akik küzdenek a nagy-világban a magyarok megmaradásáért. - A kép forrása: kpe.hu

Élő magyar közösség Torontóban. A Torontói Szent Erzsébet Plébánia nem csak a lelki gondozást látja el, hanem egyben is tartja a magyar lelkeket a nagy-világ e távoli szegletében.

Magyarok az Árpád-házi Szent Erzsébet Plébánián, a kanadai Torontóban. – A kép forrása: evangelium.hu

A 2019-ik esztendei Évzáró Irodalmi Délutánon, június 16. vasárnap 12.30-tól emlékezünk -többek között- II. Rákóczi Ferencre, Mindszenty József bíborosra, Márton Áron püspökre, Kossuth Lajosra, Petőfi Sándorra, Szeleczky Zitára, Radnóti Miklósra, Márai Sándorra. A kimagasló személyiségekre irodalmi requiem keretén belül saját írásaikkal és énekekkel emlékezünk.

A kép forrása: szenterzsebet.org


Közreműködnek: Antal Anikó, Gáspár Gyula, Dr. Korény Ágnes, Kovács Szilvia, dr. Laky-Takács Péter, Papp András, Reitner Beáta, Sándor Ilona, Török László és a Kodály Táncegyüttes

Szíki Károly, a nagy-világban az egységes magyar nemzet gondolatát ápoló egri polgári kisgazda színművész ismét kanadai vendégszereplésen és az ottani magyar közösségeket látogató körútin vett részt június és július hónapokban a Torontói Szent Erzsébet Plébánia szervezésében. (Forrás: Torontói Szent Erzsébet Plébánia)