Szijjártó Péter: Új csata kezdődik a titkos bevándorláspárti tervek ellen

MTI Fotó: Bruzák Noémi

A parlamenti vita igazolta, hogy a bevándorláspáriak és a bevándorlást elutasítók között a harc folytatódik. Arra számíthatunk, hogy ha meggyengülve is, jelentős bevándorláspárti erők maradnak az Európai Unión belül.  Bizakodva nézhetünk azonban az uniós választásra, mert minden felmérés azt igazolja, hogy a magyar álláspontot egyre több országban támogatják. (szerk.)

Tegnap a Parlamentben Szijjártó Péter kijelentette: dacára minden nyomásgyakorlásnak, Magyarország az ENSZ globális migrációs csomagjának egyetlen pontját sem hajtja végre. A külgazdasági és külügyminiszter leszögezte: a migrációval kapcsolatos brüsszeli vitáknak nem értünk a végére, most új csata kezdődik, ezúttal a titkos bevándorláspárti tervek alkotása ellen. Az, hogy Brüsszelben titkos terveket készítenek a globális migrációs csomag jogilag kötelezővé tételére, azért súlyos kérdés, mert ez a dokumentum a legveszélyesebb, amely a migrációval kapcsolatban az elmúlt években készült – hangsúlyozta.
A Fidesz képviselője, Zsigmond Barna Pál az Országgyűlésben elhibázottnak nevezte az ENSZ migrációs csomagját, amely szerinte serkenteni akarja a migrációt. Nacsa Lőrinc, a KDNP politikusa úgy vélekedett: az Európai Bizottság a hatáskörét túllépve a tagállamok feje felett készül arra, hogy kötelezővé tegye a migrációs csomagot. A plenáris ülésen szintén felszólaló jobbikos Gyöngyösi Márton fontosnak nevezte a migráció elleni küzdelmet, de szerinte a kormány semmit nem tesz érdemben azért, hogy Magyarországot megvédje a migrációs veszélytől. Az MSZP politikusa, Hiller István arról beszélt: Magyarországnak nem ellensége az EU, mert az ország tagja ennek a közösségnek.
A párbeszédes Tordai Bence terelésnek tartotta, és „B kategóriás konteónak” nevezte a tárcavezető által elmondottakat. A DK képviselője, Arató Gergely arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ migrációs csomagjában az szerepel, hogy nem kötelező dokumentumról van szó. Keresztes László Lóránt LMP-s honatya azt tette szóvá, hogy az elmúlt években a magyar kabinet volt az, amely tízezerszámra telepített be bevándorlókat az országba.
MTI