Szijjártó Péter: Magyarország a migrációs csomag egyetlen pontját sem fogja betartani

Migránsáradatból fakadó káosz a Keleti-pályaudvarnál Budapesten, 2015-ben Budapesten. Még egyszer nem akarjuk. - A kép forrása: mandiner.hu

Szijjártó Péter: Magyarország a migrációs csomag egyetlen pontját sem fogja betartani / Románia csatlakozik az ENSZ csomagjához / Conte: A csomag összhangban áll Olaszország bevándorlási politikájával.

Szijjártó Péter külügyi- és külgazdasági miniszter. – A kép forrása: hvg.hu.

Magyarország a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem fogja betartani – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon a megbeszélésen, amelyet szerdán Genfben folytatott António Vitorinóval, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) főigazgatójával. A tárcavezető elmondta: van egy-két pont, amelyben Magyarország és az IOM együtt tud működni, ezek között említette az elűzött közel-keleti keresztény közösségek hazatérésének segítését és az embercsempészet elleni küzdelmet.

Klaus Iohannis román államfő jóváhagyta a bukaresti kormány javaslatát, hogy Románia csatlakozzék az ENSZ globális migrációs csomagjához, amelyet december 10-11-én Marokkóban fogadnak el – közölte szerdán a román elnöki hivatal. A román kormány úgy értékeli, hogy az elfogadás előtt álló ENSZ-csomag nem bátorítja a migrációt, nem hoz létre új jogokat, hanem ihletforrásként összegzi azokat a jó megoldásokat, amelyekre az államok migrációs politikájukat alapozhatják. 

Az ENSZ globális migrációs csomagja összhangban áll Olaszország bevándorlási politikájával – jelentette ki Giuseppe Conte olasz kormányfő szerdai sajtójelentések szerint.   (Forrás: MTI)

Fidesz: Brüsszel gőzerővel gyártja a migránspárti javaslatokat

Brüsszel gőzerővel gyártja az újabbnál újabb migránspárti javaslatokat: mindenáron át akarja erőltetni a migránsvízum ügyét, és nemcsak a határvédelmet akarja elvenni a tagállamoktól, hanem most már dönteni akar a menekültügyi eljárásokról is – hangoztatta a Fidesz országgyűlési frakciójának szóvivője újságíróknak szerdán Budapesten. Halász János közölte: a javaslatokat az Európai Parlament „szélsőségesen bevándorláspárti” belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) tette.  (Forrás: MTI)