Szijjártó Péter fontos bejelentést tett, ez mindenkit érint /jól halad a felkészülés a földgáz és kőolaj ellátásra a téli időszakra is

Fotó forrása: Szijjártó Péter Facebook oldala

Minden szempontból biztosítottak a feltételek ahhoz, hogy hazánk földgáz- és kőolajellátása zavartalanul folytatódjon – közölte a miniszter.

Minden szempontból biztosítottak a feltételek ahhoz, hogy hazánk földgáz- és kőolajellátása zavartalanul folytatódjon, így nyugodtak lehetünk a téli felkészülés tekintetében is – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon, miután csütörtökön Alekszander Novak orosz energetikáért felelős miniszterelnök-helyettessel telefonon áttekintették az energiaszállítások helyzetét.

A miniszter bejegyzésében felidézte: Európa az elmúlt másfél évben folyamatosan súlyos energiaválsággal szembesül. A szankciók miatt az árak az egekbe szöktek, a megszokott szállítási útvonalak megszűntek. Magyarország energiaellátása azonban mindvégig stabil maradt, hiszen mi mindig is valóságos fizikai kérdésként tekintettünk az energiaellátás biztosítására.

Tegnap délután Alekszander Novak orosz energetikáért felelős miniszterelnök-helyettessel telefonon áttekintettük az energiaszállítások helyzetét, és megállapítottuk, hogy minden szempontból biztosítottak a feltételek ahhoz, hogy hazánk földgáz- és kőolajellátása zavartalanul folytatódjon, így nyugodtak lehetünk a téli felkészülés tekintetében is – fogalmazott Szijjártó Péter.

A miniszter közölte:

„Alekszander Novak biztosított arról, hogy az orosz szállítók elkötelezettek a korábban megkötött hosszú távú szerződések teljesítése iránt.”

Szijjártó Péter hozzátette: mindeközben szintén jó hír, hogy a SOCAR-ral kötött szerződés értelmében az azeri energiavállalat megkezdte az első 50 millió köbméter gáz betárolását a magyar tárolókba.

Forrás: sonline.hu

https://www.sonline.hu/hazai-gazdasag/2023/07/szijjarto-peter-fontos-bejelentest-tett-ez-mindenkit-erint