Szijjártó Péter: Brüsszel folytatja a támadásokat Magyarországgal szemben

Brüsszel folytatja a támadásokat Magyarországgal szemben. Erről a külügyminiszter beszélt a mai brüsszeli vita előtt. Szijjártó Péter szerint a kormány továbbra is kiemelten kezeli majd a bevándorlás és a nemzeti szuverenitás ügyét. Úgy fogalmazott: a kormány újult erővel és megkettőzött akarattal áll majd ellen mindenféle nyomásgyakorlásnak.

 

„A politikai támadássorozatot Brüsszel folytatja Magyarországgal és a magyar emberekkel szemben, annak dacára, hogy mindent bevetettek a választási kampány során, minden eszközzel megpróbálták befolyásolni a magyar választási folyamatot, minden eszközzel megpróbáltak beavatkozni, a magyar emberek világos döntést hoztak. És további egyértelmű, minden kétséget kizáró felhatalmazást adtak a bevándorlásellenes kormány számára, hogy az folytassa a munkáját.” – jelentette ki Szijjártó Péter.

„Világos, hogy mi történik, a Soros-birodalom, azok, akik beavatkoztak a magyar választási folyamatba, most rendkívüli módon csalódottak. Csalódottak, mert minden bevetett eszközük és kísérletük ellenére a magyar emberek nemet mondtak a bevándorláspárti politikára.” – fogalmazott a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Elmondta: a LIBE Bizottságnak minden számít a Magyarországról szóló jelentése során, kivéve a magyar emberek véleménye, a magyar emberek akarata, ugyanis a helyzet az,hogy egy Magyarországról szóló jelentést, úgy akarnak megtárgyalni, és elfogadni, hogy a magyar emberek legitim felhatalmazása alapján, Magyarország képviseletére jogosult.

Szerinte a kormányt nem akarják odaengedni ehhez a vitához, márpedig Magyarországot, a magyar embereket a magyar emberek döntése alapján Magyarországot kormánya képviseli, ráadásul egy olyan kormány, ami egyértelmű felhatalmazással rendelkezik erre. Úgy véli, ezzel szemben a LIBE Bizottságnak egészen biztosan semmilyen felhatalmazása nincsen semmilyen ügyben Magyarország képviseletére, pláne nincsen felhatalmazása a magyar emberek akaratának semmibe vételére.

(hirado.hu, M1)