Szijjártó Péter: A román nagykövet vette védelmébe Szabó Tímeát

Fotó MTI

„Ennél valószínűleg nincs lejjebb. Románia magyarországi nagykövete vette védelmébe Szabó Tímeát – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter felhívta a figyelmet arra is, hogy Szabó Tímea parlamenti felszólalását követően Románia budapesti nagykövete azt írta a többi, Budapesten szolgáló nagykövetnek egy Whatsapp-csoportban, hogy az ellenzéki képviselőt fenyegetések és inzultusok sora érte. Emiatt a román nagykövet egy levelet küldött Szabó Tímeának, melyben kifejezi szolidaritását. Megdöbbentő a román nagykövet nyilvánvalóan hazug hisztériakeltése, de ennél sokkal szégyenteljesebb az, hogy a magyar ellenzék és a román nagykövet közös platformra kerültek a határon túli magyarokkal szemben – vélekedett Szijjártó Péter.

Menczer Tamás, a KKM tájékoztatásért felelős államtitkára úgy vélekedik: „Szabó Tímea szerint ő nem támadta meg a külhoni magyarokat, sőt, ő egy áldozat, őt támadják, róla csúnya cikkeket írnak, na ilyen az, amikor egy liberális kifordítja a valóságot, ugyanis a liberálisoknál szabadon eldönthető, hogy ki az elkövető, és, hogy ki az áldozat. A valóság azonban az, hogy Szabó Tímea egy elkövető, egy tettes, aki a budapesti román nagykövettel, bizonyos Lazurcával együtt magyarellenes tevékenységet folytat, az áldozatok pedig a külhoni magyarok.” Az államtitkár hozzátette: a járvány idején össze kellene fogni, de a magyarellenes emberekkel nem lehet.

Rendkívül felháborítónak nevezte Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában Szabó Tímeának a határon túli magyarokról kifejtett parlamenti felszólalását.

ORIGO.HU, HIRTV.HU