Szijjártó Péter: A migránsok tömegével akarják megsérteni Lengyelország és Magyarország határait

A kép forrása: kormany.hu

A külügyminiszter szerint a migránspárti brüsszeli politikusoknak el kellene menniük a lengyel-belorusz határra, és jó mélyen el kellene szégyellniük magukat.

A miniszter csütörtök kora reggeli Facebook-posztjában tudatta, hogy szerda késő este telefonon egyeztetett lengyel kollegájával, Zbigniew Rauval.

https://5d6993fca831c7ccffc41c37399b78d1.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html Magyarország szolidaritásáról biztosította lengyel kollégáját Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és köszönetet mondott neki, amiért a lengyel határőrök és rendőrök megvédik Lengyelországot, ezáltal az Európai Unió és a schengeni zóna külső határát.

Szijjártó Péter – a Türk Nyelvű Államok Tanácsának csúcstalálkozójának helyszínéről, Isztambulból írt – bejegyzésében kitért arra, hogy lengyel kollégája már jól van, felgyógyult, és hétfőn újra egymás mellett ülnek Brüsszelben a Külügyek Tanácsán.

https://www.facebook.com/v9.0/plugins/post.php?app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df18d5dc20593b9c%26domain%3Dhirado.hu%26is_canvas%3Dfalse%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fhirado.hu%252Ff7ca49d57395e8%26relation%3Dparent.parent&container_width=500&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fszijjarto.peter.official%2Fposts%2F418094003117232&locale=hu_HU&sdk=joey&width=500 „Ami viszont nem jó hír, hogy továbbra is komoly illegális migrációs nyomás alatt áll Lengyelország keleti határa.

Szegény lengyel barátaink most közvetlenül is átélik azt, ami a mi esetünkben gyakorlatilag hat éve folyamatos jelenség, vagyis illegális migránsok fittyet hánynak szabályainkra, törvényeinkre, a szuverenitásunkra és tömegével akarják megsérteni országaink határait”

– írta a miniszter.

Hozzátette:

„Világosan kell beszélni: a határsértés bűncselekmény, az arra való felszólítás is az, az embercsempészetről már nem is beszélve.

Magyarország teljes szolidaritásáról biztosítottam lengyel kollégámat, megköszöntem neki azt, hogy a lengyel határőrök és rendőrök megvédik Lengyelországot, ezáltal az Európai Unió és a schengeni zóna külső határát.”

Szijjártó Péter kiemelte:

„A lengyel határőrök ezekben az órákban és napokban nemcsak Lengyelországot, hanem egész Európát védik, mint ahogy a magyar határőrök is hazánk déli határát.

Mindazon brüsszeli politikusoknak, akik az elmúlt hat évben migrációpárti álláspontot képviseltek, napirenden tartották a kötelező letelepítési kvótát, és megtagadták a forrásokat a határokat védő országoktól, most el kellene menniük a lengyel-belorusz határra, és jó mélyen el kellene szégyellniük magukat” – fogalmazott a külügyminiszter.

Forrás: MTI, hirado.hu